20:04, 25 квітня 2017 р.
У Тернополі поширюється страшна недуга
В минулому 2016 році в області зареєстровано 8 випадків ботулізму, з яких 3 випадки у дітей.
Захворюваність реєструвалася у Козівському, Збаразькому , Тернопільському районах та у м.Тернополі. Причиною отруєння були харчові продукти , виготовлені в домашніх умовах: у 5 випадках - м’ясні консерви , у 2 - в’ялена риба, в 1 - овочева консерва. В березні-квітні нинішнього року вже захворіло на ботулізм 3 особи, всі дорослі, які вживали м’ясні консерви та паштет домашнього приготування, пише "Тернополяни".
Нагадаємо, ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum та її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених продуктах.
Захворювання зазвичай розвивається, коли людина вживає їжу, що накопичила токсин внаслідок забруднення її та розмноження вегетативних форм збудника, тобто якщо в харчовому продукті виникли анаеробні умови. Найчастіше це в'ялена або слабо просолена риба, ковбаса, шинка, м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
16:31, 27 грудня 2024 р.
17
11:50, 8 січня
76
15:12, 6 січня
254
live comments feed...