Тернопіль увійшов до рейтингу топ-5 міст України з оригінальною кухнею

Нещодавно один з найпопулярніших столичних журналів «ELLE» додав Тернопіль до рейтингу 5 міст України, де знаходяться найколоритніші ресторани та незвичайна кухня. 

Телеведуча ранкового шоу на ICTV Юлія Зорій розповіла чому любить Тернопіль, а також порадила кілька місцевих страв, які варто спробувати туристам.

— Як не дивно, але гастрономічний рай з надзвичайно смачною українською кухнею я відкрила для себе в Тернополі. Місто маленьке, але ресторанна культура тут на високому рівні: великий вибір національних страв, смачно, ситно і з якісних продуктів. У Тернополі часто проводять кулінарні фестивалі з різними зонами дегустації. Кожен ресторан міста виносить свою їжу або готує її прямо oboitut-com_4646на вулиці. Найбільший серед них – «Галицька дефіляда», тут можна не тільки смачно поїсти, а й навчитися готувати страви з кропиви і лободи. Рекомендую спробувати борщ з пампушками або суп у кусочку хліба. Обов’язково слід покуштувати деруни з сиром, м’ясну запіканку і закуску «Український наркотик». Слід зазначити, і доступну цінову політику цього міста. Кращий час приїхати до Тернополя на гастротур – Новий рік чи Різдво. У цей період ви зможете відчути всю колоритність і різноманітність української кухні та спробувати незвичайні варіанти приготування національних страв, – прокоментувала Юлія Зорій.