Що купують тернополяни у спеку?

Для когось літо – пора відпочинку, пікніків на природі і засмаги на пляжі. А дехто навіть у спеку працює. Попри те, що на термометрі вже за тридцять, а холодильне обладнання є далеко не у всіх, на центральному ринку Тернополя кипить робота.

Якщо овочі та фрукти користуються попитом, то у продавців ковбаси та молока торги у спеку значно зменшились. А от свіже м’ясо, кажуть на ринку, люди купувати не перестали, – передає TV-4.

У відділі з ковбасами та копченостями, що на центральному ринку Тернополя, сьогодні зранку покупців було негусто. Так триває вже кілька днів, скаржаться продавці, відколи стало спекотно.

- Видно їдять фрукти, овочі, трошки поїхали на море віддихати. В суботу-неділю дуже було погано, не було людей зовсім, – скаржиться продавець ковбасних виробів Пані Марія.

Попри те, що покупців влітку значно поменшало, ціни продавці опускати не збираються. А того, що товар у спеку псується швидше, не бояться, просто замовляють не так багато ковбас і шинки, як взимку. Отож і товар, запевняють, постійно свіжий.

Термін зберігання м’ясних продуктів – різний. Проте якщо тримати їх не в холодильнику, то вони псуються за день.

У продавців молока, відколи спека, торги також не дуже. У відділі молокопродуктів холодильного обладнання нема, отож потрібно продати товар якнайшвидше. Свіже молоко, до прикладу, може прокиснути за кілька годин. Найдовше зберігається сепараторна сметана.

- Тиждень, два тижні, вона більш жирна, а сир, то він 2-3 дні, сир взагалі не має такого терміну, сир купив – треба з’їсти, бо кисне, – радить продавець молочних продуктів Пані Люба.

А от у м’ясному відділі навіть у спеку людей не бракує. Це продавці пояснюють сезоном відпусток. Багато покупців шукають м’ясо на шашлик. Термін зберігання м’яса – невеликий, отож і намагаються кожного дня привозити свіжий товар, запевняють продавці.

Для того, аби вберегтись від харчових отруєнь, ні в якому разі не можна купувати продукти у місцях несанкціонованої торгівлі. А також подбайте про те, аби товар вам дали з холодильника.