Рекордну рибну юшку об’ємом 3 тис. 9 л зварили кухарі на «КОРОПФЕСТ» 8 липня. Нагодувати могли 6 тисяч тернополян. Готували юшку 6 кухарів протягом 6-ти годин.
– Для приготування ми брали півтонни коропа, півтонни картоплі, 100 кг цибулі та моркви, 10 кг приправ, 15 л екологічного самогону та погашена гілочка вишні, – розповідає Терену шеф-кухар Руслан Гуралевич. – Найважче було дотримуватись правильного режиму температур, аби все смачно вдалось. Також важливо для юшки використовувати річкову рибу різноманітних видів.
КОРОПФЕСТ у Тернополі проводять вперше. Ідею запозичили у селі Коропець, де раніше проводили подібне дійство. А ще назва пов’язана із тим, що на гачок тернопільських рибалок найчастіше потрапляє короп, зізнаються організатори.
– Такий рекорд потрібен для настрою тернополян ,– говорить один з організаторів Руслан Миронів. – Складно було працювати із казанком масштабних розмірів. Але нам все вдалося, тож набираємось позитиву для ефективної роботи після вихідних.
Тернополяни охоче частували юшку та підходили за додатковою порцією.
– Дуже смачно, ось несу юшку подрузі, – говорить тернополянин Михайло Шляхтін. – Смак витончений, усього в міру. Захотілось самому порибалити та приготувати подібну юшку.