Що стало збудником отруєння людей в кафе на Тернопільщині?

В ході епідеміологічного розслідування спалаху гострих кишкових інфекцій, пов’язаних із закладом громадського харчування в м.Борщів, фахівцями епідеміологами розшифровано фактори передачі та джерело інфекції.

                Збудником, що став причиною спалаху, є Salmonella enteritidis, що занесена в заклад громадського харчування з сирим курячим м’ясом. Внаслідок порушення технології приготування блюд, утримання виробничих приміщень (підтверджено результатами дослідження змивів) відбулося інфікування страв, що готувалися.

Загальне число постраждалих склало 10 осіб, двоє з них вже виписані з стаціонару, перебіг захворювання в інших - середньої тяжкості. Хворі видужують.

Здійснення комплексу протиепідемічних заходів триває.