Мешканка міста Кременець Галина Алкіна зіткнулася зі своєрідним явищем, яке змусило її замислитися щодо поводження з деякими харчовими продуктами.
Як інформує "Реально", жінка оприлюднила фотографію слоїка зі сметаною, яка "не закінчується".
"Питання до господинь – може свіжа сметана в холодильнику за 2 дні отак збунтуватись? Надібрала, а на другий день знов повна банка. Вигідно чи шкідливо – як думаєте?",- написала Галина Алкіна.
В коментарях користувачі висловили різні думки щодо цього явища: одні припустили, що це наслідок недобросовісності продавця, а інші,- що проблема полягає у якісь хворобі самої корови.
Виловила своє бачення і користувачка Любов Бурак:
"Поясню, бо бачила як це роблять. Спосіб "приготування" такої сметани: у свіже молоко додають соду і кілька крапель йоду. Через кілька годин молоко проганяють через сепаратор, отримують вершки. Далі їх розбавляють 1х1 кисляком і бігом несуть на базар.
На смак і колір продукт не відрізнити від сметани, але за день-два вона починає бродити, бо в банці є молочно-кислі бактерії і сода, яка і спричиняє їхнє бродіння. Йод, як консервант і для кольору додають. Отака "кухня"".