"Вони справжнє зло": лікарі розповіли, які продукти не можна вживати взимку

З приходом холодів наш організм витрачає більше енергії, зокрема, на те, щоб загрітися. Саме їжа стає одним із доступних джерел палива, насичення і поживних речовин. Але тут виникає ризик "наїсти животика", який потім доведеться зганяти перед пляжним сезоном.

Лікарі розповіли, яких продуктів варто уникати взимку.

Напівфабрикати і фаст-фуд
Це дуже калорійні продукти, але при цьому вони мають низьку подивну цінність. Лікарі запевняють що напівфабрикати та фаст-фуд - справжнє зло в холодну пору року. Калорії у таких продуктах "пусті" і них дуже нізький вміст поживних речовин. Мова йде, зокрема, про чіпси, картоплю фрі, сосиски, ковбаси.

Холодні супи
Гаспачо чи окрошка - не найкращі супи взимку. Лікар зазначає, що такі продукти пригнічують травлення. І якщо влітку ми можемо собі їх дозволити, то взимку краще відмовитися від їжі, яка додатково буде нас охолоджувати.

Несезонні продукти

Краще вживати свіжоморожені "наші" фрукти і овочі, ніж завезені свіжі "заморські". Адже наш організм підлаштований на засвоєння продуктів, вирощених на території, де жили наші предки.
До того ж свіжоморожені продукти чудово зберігають свої вітаміни.

Солодощі
Підвищене вживання цукру знижує імунітет. Через це ми піддаємо себе більшому ризику захворювань. Тому не варто в холодну пору року зайвий раз балувати себе тістечками.
Краще - фрукти і ягоди, знову ж таки, - сезонні.

Алкоголь
Не варто забувати, що алкоголь дуже калорійний. До того ж, він уповільнює метаболізм і підсилює відчуття голоду, на тлі якого в холоди ми ризикуємо переїдати і набирати зайву вагу.
Раніше експерти також розповіли, чому петрушка може бути шкідливою, і кому не варто зловживати зеленню.