Чим український борщ підкорив увесь світ: розкрито секрет насиченого кольору

Український борщ продовжує зачаровувати серця людей в усьому світі: наша рідна кухня наближається до всепланетарного визнання і тріумфу серед симпатій як у професійних гурманів, так і у щирих і неприскіпливих поціновувачів.

Як інформує "Obozrevatel", за версією одного з впливових видань CNN український борщ ввійшов у трійку найкращих супів. Попереду опинились лише нігерійський Банга і в'єтнамський Фо-бо. Такий високий результат свідчить про те, що світу до вподоби українська кухня.

І борщ опинився в цьому списку недаремно, адже смак страви знайшов своїх прихильників не в одній країні. Наваристий, м'ясний, пряний, ароматний та зігрівальний – що може бути краще. Але найбільшу увагу привертає саме насичений червоний колір. І щоб досягти такого яскравого забарвлення, потрібно знати декілька хитрощів.

Лайфхаками, які допоможуть приготувати насичений червоний борщ, поділилась viktoria__cooking на своїй сторінці в Instagram.





Інгредієнти:

м'ясо

картопля

цибуля

морква

буряк

капуста

томатна паста

цукор

оцет

борошно

часник

лавровий лист

сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Налити воду в каструлю, додати м’ясо. Варити, постійно знімаючи піну.

2. Буряк натерти. Овоч потрібно обирати досить великий, тоді колір буде насиченим.

3. До буряка додати 2 ст.л. цукру і 2 ст.л. оцту. Перемішати, залишити на 10-15 хвилин.



4. До м’яса додати лавровий лист, сіль, перець горошком або мелений, часник.

5. Перемішати, додати картоплю.

6. Підсмажити на олії спочатку цибулю, тоді додати моркву і трішки борошна. Смажити до готовності й додати в каструлю.



7. У ту ж сковорідку додати буряк і 1 ст. ложку томатної пасти.

8. Тушкувати до готовності, додати в каструлю.

9. Всі інгредієнти варити на маленькому вогні.



10. Додати капусту, варити до готовності.

11. Покласти подрібнену зелень.

12. За потреби долити кип'яченої води, переміш