Не шашлик, а "золото": в Україні змінилися ціни на свинину та сало

Ближче до середини червня великі українські супермаркети оновили ціни на всі види свинини, а також сало.

Свинина та сало залишаються важливими продуктами харчування для багатьох українців. У червні в Україні було встановлено нові ціни на ці продукти. Більшість цін змінилися незначно, проте шашлик подорожчав на 20 гривень за місяць.

Про це стало відомо завдяки інформації експертів економічного порталу Minfin.

Так, ціни на свиняче м'ясо у червні порівняно з травнем змінилися таким чином:

Грудинка – ціна знизилася з 165,68 грн/кг до 159,70 грн/кг;

Лопатка – подешевшала з 165,72 грн/кг до 162,29 грн/кг;

Ошийок – додав у ціні з 251,79 грн/кг до 257,20 грн/кг;

Підчеревок – також подорожчав із 163,80 грн./кг до 169,30 грн./кг;

Ребра – ціна зросла з 173,51 грн/кг до 176,30 грн/кг;

Шашлик – додав понад 20 гривень із 202,01 грн./кг до 223,23 грн./кг.

Вартість сала

Ціни на домашнє сало знизилися – середня вартість склала 234,00 грн./кг у червні порівняно з 238,29 грн./кг у травні. Солоне сало, навпаки, подорожчало – з 240,59 грн/кг до 242,88 грн/кг.