За словами лікарів, вівсяна каша здатна відновити кишківник і стабілізує рівень цукру в крові, а також містить велику частку клітковини, білка, вітамінів та мінералів, вчені за користю прирівнюють її до курячого м’яса. А ще в ній містяться повільні вуглеводи, які забезпечують тривале насичення і не дають наростати зайвій жировій тканині. Розповідаємо, яка користь вівсяної каші для організму людини.
Про це розповідає ТСН.ua.
Яка користь вівсянки: чому її варто їсти щодня
- Налагоджує роботу кишківника. Завдяки розчинній клітковині каша здатна утворювати гелеподібну консистенцію, яка підтримує роботу шлунково-кишкового тракту. Якщо вживати вівсянку з ягодами чи фруктами, можна в рази покращити роботу травної системи.
- Нівелює ризики серцево-судинних захворювань. Завдяки вмісту антиоксидантів та клітковини, каша здатна знизити рівень "поганого" холестерину, стабілізує цукор та знижує кров’яний тиск.
- Покращує мікрофлору кишечника. Вівсянка працює як пребіотик, тому допомагає живити корисні бактерії кишківника. Це впливає на підвищення імунітету, покращує загальне самопочуття та настрій.
- Не дає наростати зайвій жировій тканині. Вчені провели дослідження та з’ясували, що вівсяна каша здатна знизити та стабілізувати вагу. За рахунок вмісту бета-глюкану вівсянка допомагає розганяти метаболізм та розщеплювати жир. А клітковина насичує організм на тривалий проміжок часу, тому людина вживатиме менше калорій упродовж дня.