Гарячий буряковий суп особливо гарний взимку, коли хочеться скуштувати ароматного зігріваючого супу. Рецепт простий, а в результаті вийде яскравий та незвичайний суп. Буряковий суп може посоперичатися з борщем.
Інгредієнти
Буряк — 2 штуки, картопля — 2 штуки, морква — 1 штука, цибуля — 1 штука, часник — 2-3 штуки, томатна паста — 1 столова ложка, лимонний сік — 1 чайна ложка, сіль — за смаком.
Приготування
Моркву, буряк почистити і натерти. Цибулю, часник почистити і нарізати дрібними кубиками.
Обсмажити моркву, буряк, цибулю, часник приблизно 7-10 хвилин.
Наприкінці додати томатну пасту і кілька хвилин протушкувати.
Картоплю почистити й нарізати кубиком, варити у 2 літрах води. Замість води можна використовувати овочевий бульйон.
Коли буде готова картопля, додайте підсмажені овочі та закип’ятіть. Наприкінці додайте лимонний сік.
Подавати суп можна зі сметаною та зеленню. За бажанням можна перебити суміш блендером і перетворити страву на суп-пюре.
Суп можна поєднати з м’яким сиром, фетою або бринзою та горіхами за смаком.