Медики попереджають, що деякі види грибів під час варіння активно виділяють отруйні речовини. До таких належать пластинчасті види – сироїжки, грузді, лисички та вовнянки. Воду, в яких варилися ці гриби, треба зливати, а їх краще додавати в салати, соуси чи смажити, пише ТСН.
Ще одне табу для супів – це перестиглі гриби. Вони містять зіпсований білок, який погано перетравлюється. Окрім того, в них може бути присутня цвіль і одноклітинні паразити – амеби.
Також небезпечні для варіння гриби, які росли біля дороги. Вони накопичують важкі метали та різні отруйні речовини, особливо в капелюшках збираються токсини з опадів та вихлопних газів. Також ці гриби можуть мати радіоактивні елементи. А під час приготування ці отруйні речовини залишаються у бульйоні.