Тернопільська обласна клінічна лікарня уклала договір на постачання майже двох тонн соєвого соусу. Відповідну закупівлю медзаклад оголосив 18 березня на платформі Prozorro. Як пояснили в лікарні, соус закупили на цілий рік — відповідно до норм харчування військових пацієнтів та рекомендацій дієтолога.
Про це розповідає Zahid.net.
Вартість закупівлі становить 195 тис. грн. Переможцем тендеру став тернопільський підприємець Василь Яхван. Хоча львівське підприємство "Козацький шлях" запропонувало значно нижчу ціну — 105 тис. грн, цю пропозицію відхилили через "необґрунтовано низьку вартість".
Як уточнила відповідальна за закупівлі Оксана Щур, лікарня закупила соєвий соус з розрахунку по 25 мл на пацієнта щодня — відповідно до норм харчування військовослужбовців, які проходять лікування в медзакладі. Загальна кількість закупленого соусу покриває потребу 250 ліжкомісць на рік.