Перед великодніми святами ціни на свинину в українських супермаркетах суттєво зросли. Найбільше подорожчали популярні серед покупців частини — ошийок і грудинка.
Про це свідчить статистика на сайті "Мінфін".
Яке м’ясо здорожчало і на скільки?
Порівнюючи із середньомісячними цінами у березні, у квітні 2025 року помітне зростання вартості на більшість позицій. Найдорожчим залишається ошийок, який у середньому коштує 313,57 грн/кг. Це на 46,87 грн більше, ніж у березні.
- Грудинка додала в ціні 16 грн — від 187,19 грн до 203,23 грн/кг;
- лопатка зросла в ціні до 211,21 грн/кг, проти березневих 196,55 грн;
- ціна на підчеревину майже не змінилася — від 189,04 грн до 197,55 грн;
- ребра також здорожчали — від 182,36 грн до 196,55 грн/кг;
- а от шашлик, навпаки, здешевшав на 15 грн — від 264,17 грн до 249,03 грн/кг.
Ціни на м’ясо в супермаркетах України
Свинина грудинка:
- Metro — 207,90 грн;
- Novus — 199,00 грн;
- Auchan — 199,90 грн;
- Megamarket — 206,10 грн.
Свинина лопатка:
- Metro — 226,62 грн;
- Novus — 199,00 грн;
- Megamarket — 208,00 грн.
Свинина ошийок:
- Metro — 332,70 грн;
- Novus — 299,00 грн;
- Megamarket — 309,00 грн.
Свинина підчеревина:
- Novus — 189,00 грн;
- Megamarket — 206,10 грн.
Свинина ребра:
- Novus — 184,00 грн;
- Megamarket — 209,10 грн.
Свинина шашлик:
- Metro — 239,10 грн;
- Novus — 259,00 грн;
- Megamarket — 249,00 грн.