• Головна
  • Тернополяни їдять «лікарську» ковбасу, яка нашпигована жиром та крохмалем замість м'яса
16:20, 13 вересня 2012 р.

Тернополяни їдять «лікарську» ковбасу, яка нашпигована жиром та крохмалем замість м'яса

Дослідження фахівців центру незалежних експертиз "Тест" виявило, що у "лікарській" ковбасі вітчизняних виробників до 10% складу продукту взагалі неможливо ідентифікувати.

"До вареної ковбаси і взагалі у подрібнені до пастоподібного стану продукти можна більше чогось додавати, більше чогось хитрувати", - розповідає фахівець.

Постійними інгредієнтами ковбаси є крохмаль, барвники, згущувачі, та інші синтетичні добавки. Для того, щоб зекономити на м'ясі, виробники додають жир, рослинний білок, гідролізат свинячої шкіри, клітковину та ін. Вже звично до складу ковбаси входить начебто нешкідлива соя. Але навіть у найдорожчих ковбасах знаходять генно-модифіковану сою, яка заборонена в Україні, хоча виробники не вказують це на етикетці.

"Ковбаса вищого гатунку нібито не містить сою, але навіть восени у нас було 15 зразків ковбасних виробів різних виробників і з них 30% містили ген ліктину, тобто ген властивий сої і ніякому іншому організму", - попереджує спеціаліст.

Щоб обрати якісну "лікарську" ковбасу, українцям рекомендують уважно вивчати маркування: на упаковці повинен стояти номер держстандарту ДСТУ 4436:2005, перелік інгредієнтів має бути коротким, а назва не може містити зайвих слів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
"З 1 січня кожного 2-го чоловіка з цими професіями можуть призвати, ці 4 групи не втратять бронювання": мобілізація, ТЦК
"В Україну пре лютий вітер і холод, синоптики сказали про дощ і снігопад": де чекати на мороз у -20 градусів на Новий рік?
"Увага, знову серйозна небезпека, ви повинні це знати": важливе повідомлення для жителів Тернопільщини
"ТЦК масово шукає людей певних категорій, скоро ці 6 груп чоловіків втратять бронювання": мобілізація з 1 січня, повістки
Оголошення
live comments feed...