
14:02, 24 січня 2020 р.
На Тернопільщині проводять перевірку курей на пташиний грип
На птахопереробне підприємство у Зборівському районі завезли курей з Вінницької області. Зараз забиту птицю зберігають у холодильних камерах підприємства. Фахівці Держпродспоживслужби відібрали зразки курячого м’яса та надіслали їх до Державного науково-дослідного інституту ветеринарно-санітарної експертизи в Києві, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.
На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в області Володимир Марків повідомив, що що на птахопереробне підприємство, яке функціонує на території області завезли курей з карантинної зони Вінничини.
Аби не допустити поширення пташиного грипу у нас, члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній райдержадміністрації прийняли рішення утилізувати дану партію курей. Відповідно, було проведено комплекс протиепізоотичних заходів, дезінфекцію приміщень, а працівникам провели роз’яснювальну роботу. Загрози поширення небезпечної недуги немає.
Фахівці Держпродспоживслужби відібрали зразки курячого м’яса та надіслали їх до Державного науково-дослідного інституту ветеринарно-санітарної експертизи в Києві. Там мають зробити повторне дослідження на грип.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
11:22, 16 квітня
14
15:58, 22 квітня
19
live comments feed...