
10:41, 23 листопада 2020 р.
"Навіть малого вживання достатньо": вчені з'ясували, який напій "зупиняє" коронавірус

Після попередніх експериментів німецькі учені та лікарі з’ясували, який напій допомагає знижувати активність COVID-19.
Як інформує "RZ", ним виявився чай на основі шавлія. Вчені інкубували інфіковані коронавірусом клітини з трав’яними чаями з шавлія та коріандру.
Спочатку вони доводили напої до кипіння, а потім настоювали їх протягом двох годин за температури 60 градусів, аби забезпечити максимальне насичення трав’яними компонентами.
Під час дослідження було виявлено, що навіть короткочасного вживання шавлія достатньо, аби зашкодити поширенню коронавірусу.
При цьому лікувальний ефект досягався не внаслідок загального противірусного ефекту, оскільки такий самий напій не показав жодного ефекту проти герпесу.
На думку вірусологів, такий чай можна застосовувати для профілактики коронавірусної інфекції, проте цю інформацію надалі будуть ще підтверджувати інші вчені.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
15:42, 25 квітня
15:42, 25 квітня
10:37, Вчора
19:33, 22 квітня
10:37, Вчора
live comments feed...