12:45, 7 червня 2021 р.
"З'їли, але ще не позеленіли": на Тернопільщині виявили підозрілу "марсіанську картоплю" (ФОТОФАКТ)
Одну із мешканок Тернопільщини спіткав незвичайний випадок: зваривши молоду картоплю у воді, вона на ранок виявила, що остання геть позеленіла. Жінка відразу почала шукати підказок в інтернеті, намагаючись з'ясувати, що було не так зі спожитою вже "марсіанською картоплею".
Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук повідомила Ліля Кондрат.
"Не Тархун. Не барвник. Не зеленка. Вода, в якій варилась молода картопля. Варили вчора на вечерю, картоплю з'їли, воду якось не вилили. На ранок вода позеленіла) Ми поки колір не змінили))) Питання до знавців:
1. То звичайна реакція на метал каструлі, просто порєдні газдині не маринують воду цілу ніч, а виливають відразу?
2. То особливий сорт картоплі?)
3. То була не картопля?)".
"Це від хімічних добрив для швидкого росту картоплі. Нітрати, нітрити, сульфати.. великий вміст соланіну",- поділився інформацією Віктор К...
"Оскільки я тут єдиний фахівець в галузі феросплавів, картоплярства, порєдних газдинь (частково) та політичної орієнтації (повністю та всеохоплююче), то спробую внести ясність:
1. Посуд треба мити не перед їдою (як хлопці в гуртожитку), а зразу після закінчення трапези (це стосується також баняків, задіяних в процесі підготування страв, причому всіх).
2. Молоду бараболю достеменно не невстановленого виробника (а всі виробники бараболі, купленої на базарі, в склепі чи коло автобусної зупинки, є невстановленими) істи не бажано. Victor Kumka про її склад вже написав.
3. Ти не перша і не востатна, хто купує і їсть молоду бараболю з нітратами, нітритами, сульфатами і соланіном. В багатьох, якщо не у всіх, ранніх овочах і фруктах є цей букет. То не смертельно. Ну і не дуже користо. Тре мати трохи терпцю дочекатися природнього способу дозрівання.
4. Політична орієнтація змінюється з часом і досвідом. Мудрі робляться аполітичними.
P.S. Чуть не забув. Будеш восени варити бараболю в мундирах - воду вилий зразу",- прокоментував Микола С...
"Це не добрива і не нітрати. Це трапляється частіше, ніж здається, по всьому світу. Дослідження на цю тему немає, але є ідеї. Одна каже що це може бути антоцианін який реагує з pH води (натуральний колір). Друга ідея каже про те, що молода картопля має хлорофіл, як зелені листя (там є навіть дослідження на цю тему). Третя ідея про комбінацію крохмалю, pH води та йоду у солі. Сіль була з йодом?
Люди які про це пишуть частіше ті хто вирощують усе самі, тобто для себе якусь хімію вони не додають, тільки натуральні добрива. І соланін це натуральний пестицид який картопля виробляє сама. Він і правда дає картоплі зелений колір, але ж це трапляється якщо вона довго лежить. І бажано на сонці. Картопля була зеленою?",- висловився Денис Б...
"Воду після варіння молодої картоплі не залишала, тому експеримент підтвердити наразі не можу. Але шлунок після неї болів. Обидва рази. Я галябалувана стосовно їжі, дуже чутлива на всяку хімічну каку, тому втретє зварю базарну картоплю хіба щоб воду перевірити)))",- написала про свій досвід Людмила Михалєвська.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
17:50, 26 грудня 2024 р.
10:47, 31 грудня 2024 р.
12:10, 27 грудня 2024 р.
10:46, 31 грудня 2024 р.
10:09, 27 грудня 2024 р.
live comments feed...
Коментарі