20:01, 10 серпня
Як вибрати дійсно солодкий кавун
В Україні настав сезон кавунів, а перед покупцями стоїть важке завдання - вибрати стиглий і солодкий плід без дегустації. Адже нерідкр буває, коли куплений фрукт виявився водянистим. У результаті гроші витрачено даремно, а настрій зіпсовано, пише УНІАН.
Як вибрати стиглий кавун без дегустації
Перед тим, як вибрати кавун, подивіться на умови зберігання плодів. В ідеалі фрукти мають лежати на дерев'яному піддоні та під навісом. Не купуйте кавуни, які продаються в розрізаному вигляді без холодильника. Такий продукт швидко псується і може нашкодити здоров'ю. Також не варто брати баштанні біля дороги - вони вбирають вихлопні гази.
Є кілька хитрощів, як перевірити кавун на стиглість. Зверніть увагу на чотири ознаки:
Шкірка. Вона має бути блискучою і без матового нальоту, з чітко помітними смужками. На поверхні не має бути тріщин і розломів.
Хвостик. Плоди із зеленою плодоніжкою - недостиглі. Шукайте підсохлий коричневий хвостик.
Звук. Постукайте по кірці кавуна - звук має бути дзвінким, як від барабана. А якщо стиснути кавун, то у стиглого плода з'являється тріск.
Наявність плями. На дійсно солодких кавунах є земляна пляма жовтого або оранжевого кольору. Якщо також видно "сіточку" - точно варто брати. Такі ознаки вказують на те, що плід дозрів самостійно, а не наколотий харчовими добавками. Не варто брати баштанні, якщо така пляма бліда або зелена.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
19:36, 19 листопада
30
12:47, 22 листопада
33
11:54, 15 листопада
109
17:00, 25 листопада
16:03, 19 листопада
live comments feed...