
11:28, 13 липня 2020 р.
У Тернополі розпочався сезон абрикос
На ринках Тернополя розпочався сезон продажу абрикосів. Ціни на ці солодкі плоди коливаються від 30-35 до 45-50 гривень за кілограм.
Все залежить від сорту, стиглості та розмірів абрикоси.
Тернополяни купують їх залюбки аби з’їсти у свіжому вигляді, а також щоб законсервувати або заморозити на зиму.
М’якуш цих плодів містить близько 27 % цукрів (переважно сахароза), понад 2,5 % органічних кислот (яблучна, лимонна, саліцилова, винна), пектини (1 %), бета-каротин (1,6 мг %), аскорбінову кислоту (10 мг%), тіамін, рибофлавін, флавоноїди, калій (305 мг %), залізо, срібло тощо.
В Україні абрикоси розводять у садах, він також росте у придорожніх насадженнях, лісосмугах степових, рідше, лісостепових районів. Основний сорт – Червонощокий, пише https://oblast-te.com.ua/
Сортова абрикоса поширена в основному на півдні України. У поліській та лісостеповій зонах України в основному вирощують дерева абрикоси з насіння, їх називають «жерделі», що дають, як правило, дрібні плоди.
Крім Червонощокого, у південних областях України районовані сорти: Нікітінський, Ананасовий цюрупинський, Мелітопольський ранній, Консервний пізній, Арзамі, Угорський найкращий, Ювілейний та ін. Для Полісся та Лісостепу становлять інтерес сорти: Ананасовий київський, Київський ароматний, Поліський великоплідний, Шабловський, Колгоспний, Березняківський.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
live comments feed...
Коментарі