
16:31, Сьогодні
Купити смачно і вигідно: сезонні секрети м’ясної економії

З приходом тепла українці масово вирушають на природу — сезон пікніків і шашликів офіційно відкрито. І саме м’ясо стає головною зіркою виїздів на вихідні. Проте перед тим як смажити шашлик і наминати сало, варто дізнатися, які сюрпризи підготували цінники в магазинах.
За даними порталу Мінфін, ціни на сало й курятину в квітні 2025 року змінилися — і не усюди на користь покупця. Попри очікування зниження вартості після зимового піку, ринок поводиться по-різному.
Домашнє сало демонструє мінімальне зниження — з 239,69 грн/кг у березні до 238,50 грн/кг наприкінці квітня. Проте це радше символічна "знижка".
А от солоне сало, навпаки, злетіло вгору — з 253,84 грн до 264,80 грн за кілограм. І це не просто коливання — це тенденція, яка напряму вдарить по шашличному кошику українців.Найбільший контраст — у різниці цін між мережами. У Megamarket домашнє сало можна знайти по 198 грн/кг, тоді як у Novus за такий самий продукт доведеться викласти 279 грн/кг. Різниця — 81 гривня!
Ціни на курятину — теж без стабільності:
- Куряче стегно знизилося з 119,15 грн до 116 грн/кг.
- Гомілка впала з 84,35 грн до 81 грн/кг.
Однак не все так райдужно:
- Тушка курки подорожчала з 94,15 грн до 101,95 грн/кг.
- Філе курки теж показало зростання — з 183,61 грн до 188,30 грн/кг.
Окремо варто згадати курятину преміум-класу.
Куряче стегно "Наша Ряба" здорожчало з 164,02 грн до 190,93 грн/кг — це +16% за місяць.
У той час гомілка "Наша Ряба", навпаки, зменшилася в ціні — з 108,53 грн до 93,90 грн/кг.
Тож, головний лайфхак сезону — порівнювати ціни в магазинах і ловити вигідні пропозиції.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
live comments feed...